90-jarige man slachtoffer van babbeltruc

zaterdag 21 mei 2016

Veen - Een 90-jarige man uit Veen is vrijdag 20 mei 2016 rond 15.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc.

De man had de deur van zijn woning in de Schmitzstraat geopend na aanbellen en trof een vrouw aan. De vrouw gaf aan namens een goed doel te komen. Nadat de man had aangegeven geen interesse te hebben, vroeg de vrouw om een glas water en stapte direct de woning binnen. Ze sloot daarbij een tussendeur. Omdat de bewoner het niet vertrouwde, opende hij de tussendeur weer en zag een man in zijn huis staan. Hij riep meteen dat deze man zijn woning moest verlaten. Korte tijd later verliet het tweetal de woning. De bewoner mist vooralsnog geen spullen.

De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Ook komt de politie graag in contact met getuigen. De verdachten zijn een getinte vrouw van ongeveer 35-40 jaar oud, met lang zwart haar en een gezet postuur, van ongeveer 1.65m lang en een getinte man van ongeveer 40 jaar oud, 1.65 – 1.70m lang met een normaal postuur en donker haar. De man droeg een gestreepte pet. De vrouw zou slecht Nederlands hebben gesproken, de man sprak wel Nederlands. Het is niet bekend of de twee gebruik maakten van een vervoermiddel.

Heeft u de man en de vrouw gezien in of nabij de woning in de Schmitzstraat of elders in Veen? Slaat u aan op het opgegeven signalement of heeft u zelf ‘bezoek’ gehad van dit tweetal? Heeft u deze mensen gezien in combinatie met bijvoorbeeld een auto en kunt u daar bijzonderheden over geven? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Dat kan op de volgende manieren:

- via 0900-8844 of WhatsApp (0652528336)

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden(hier kunnen ook foto’s en films geupload worden).

 

Wilt u meer weten over het voorkomen van een babbeltruc, kijk dan hier.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gameren | 112 alarmeringen Gameren | Goedkoop Tanken in Gameren | Supermarkten in Gameren | Weerbericht Gameren